Welk type elektrische driewieler kopen?

Er zijn volop redenen om een elektrische driewieler te kopen in plaats van een standaard model op twee wielen. Meer stabiliteit en niet meer afstappen bij het verkeerslicht bijvoorbeeld. Daarnaast heb je het scootmobiel, met deels overeenkomende kenmerken. Ook kun je een elektrische fiets goedkoop aanschaffen, maar biedt deze wat je nodig hebt? Laten we alle opties eens stuk voor stuk bekijken, om zo de beste keuze te bepalen.

Elektrische fietsen

Dit zijn fietsen met een hulpmotor die trapondersteuning bieden tot een maximum snelheid van 25 km/u. Je moet dus trappen om in beweging te blijven, in tegenstelling tot een scooter. Daarom is het niet nodig een een rijbewijs te halen. Daarnaast kun je op een volle lading ook een grote afstand afleggen. Uiteraard moet je zelf nog steeds trappen, wanneer je minder mobiel bent kan dit een uitdaging zijn. Aan de andere kant biedt een e-bike je extra beweging wat heel gezond kan zijn. Je kunt een elektrische fiets goedkoop aanschaffen, wanneer de kosten doorslaggevend zijn is dat zeker een factor om rekening mee te houden. Toch zijn er ook enkele nadelen te noemen. Een e-bike is wat zwaarder dan een normale fiets, gecombineerd met de snelheid kan niet iedereen even goed overweg met dit soort fietsen. Ook moet je opletten met de goedkoopste modellen, die lang niet altijd een acceptabele kwaliteit bieden. Kijk daarom niet alleen naar de prijs, maar ook naar de functionaliteit.

Elektrische driewielers

Wanneer je wel van de voordelen die e-bikes bieden wilt genieten, maar niet over de balans beschikt om hier veilig op te rijden, dan kan een elektrische driewieler kopen uitkomst bieden. Het is eigenlijk een aangepaste e-bike met in plaats van één groot achterwiel twee kleinere achterwielen. Dat biedt extra stabiliteit, je kunt zelfs in stilstand rechtop blijven staan. Alle voordelen die van toepassing zijn op de tweewieler gelden ook voor dit model. Zo heb je wederom tot 25 km/u trapondersteuning, je hebt ook geen rijbewijs nodig. Je krijgt ook extra beweging omdat je wel moet blijven trappen. Met een lege accu kun je blijven fietsen, al zal dit met een driewieler minder comfortabel zijn vanwege het gewicht en de hogere weerstand. Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/ Bij een elektrische driewieler kopen is de keuze enigszins beperkt, online kun je enkele goede opties vinden die iets duurder zullen uitvallen dan een vergelijkbare fiets op twee wielen. Omdat er verder gebruik wordt gemaakt van dezelfde onderdelen zal onderhoud niet lastiger zijn dan bij een standaard e-bike het geval is.

Scootmobielen

Dan is er nog het scootmobiel, dat afhankelijk van het type drie, vier of zelfs vijf wielen heeft. Er zijn modellen die op benzine rijden, toch zie je vaker elektrisch aangedreven modellen. Hoewel ze doorgaans lijken op scooters met een extra wiel, heb je er geen bromfietsrijbewijs voor nodig. Daarmee ligt de drempel niet hoger dan bij een fiets. Je zult wel een WA verzekering af moeten sluiten. Je mag op de stoep tot 6 km/u rijden, op de openbare weg haal je met een elektromotor rond de 20-25 km/u. Trappen hoeft niet, wat betekent dat je de accu wel wat vaker zult moeten bijladen. Voor mensen met een verminderde mobiliteit of evenwichtsstoornis zijn driewielers erg praktisch. Daarbij is een fiets op drie wielen met name geschikt voor personen die over een behoorlijke conditie beschikken, het scootmobiel is voor mensen die niet afhankelijk zijn van een rolstoel maar ook liever niet op een fiets rijden. Je mag er in principe ook mee in de winkel rijden, maar niet alle gebouwen zijn voorzien op dit vervoermiddel. Wanneer je meer informatie wilt over al deze opties kun je online veel informatie vinden, voor specifieke vragen neem je contact op met de helpdesk van een winkel die al deze producten levert.